Jel Akü Nedir?

Jel Akü Nedir?

Jel akü, valf ayarlı, bakım gerektirmeyen, kurşun asitli bir aküdür. Jel aküler son derece sağlam ve çok yönlüdür. Bu tip aküler az duman çıkarırlar ve fazla havalandırma olmayan yerlerde kullanılabilirler.

Jel akü nasıl çalışır?

Valf ayarlı bir jel akü , içinde önceden belirlenmiş miktarda bir elektrolitin sülfürik asitle birlikte silis dumanları ile birleştirildiği kurşun asit akü. Bu kimyasal reaksiyon, bu pillere adını veren hareketsiz, jel benzeri bir kütle ile sonuçlanır. Jel aküler, dahili gazların suda yeniden birleşmesine izin veren tek yönlü açık valfler kullandıklarından neredeyse hiç bakım gerektirmezler , böylece damıtılmış suyu tamamlama veya su seviyesini izleme ihtiyacını ortadan kaldırırlar. Jel aküler son derece sağlam ve çok yönlüdür. Havalandırmanın olmadığı yerlere monte edilmeleri güvenlidir.çok düşük (neredeyse sıfır) gaz/duman üretimine sahip oldukları için sınırlıdır, bu da pilleri evinizin içine bile takabileceğiniz anlamına gelir.

Jel aküleriniz için doğru şarj kontrol cihazını dikkatlice seçin

Daha düşük voltajlarda şarj edildikleri için jel aküler için şarj cihazları seçilirken özel dikkat gösterilmelidir. Aşırı voltaj, arızaya ve düşük performansa neden olabilir. Bazen JEL hücresi terimi genellikle kapalı, bakım gerektirmeyen piller olarak anılır ve şarj kontrol cihazlarında bir ayar olarak işaretlenir. Bu kafa karıştırıcı olabilir ve yanlış şarj cihazı seçimine veya şarj sırasında yanlış ayarlara yol açabilir. Alternatör gibi diğer şarj yöntemlerinin kullanılması durumunda , şarj voltajı üzerinde kontrol sağlamak için uygun regülatörler kurulmalıdır. Akülerin genel şarj voltajı aralığı 14,0 volt ila 14,2 volt ve sabit voltaj aralığı 13,1 volt ila 13,3 volt’tur.

Jel akülerin avantajları

Jel Aküler, aşağıdaki nedenlerden dolayı güneş enerjisi sistemleri için giderek daha popüler hale geliyor:

  1. Derin döngü uygulamaları için en uygun olanıdır ve ömürleri genellikle 500 ila 5000 döngü aralığındadır.
  2. Bakım gerektirmeyen
  3. dökülmez
  4. Minimum korozyon bu nedenle hassas elektronik ekipmanlarla uyumludur
  5. Sağlam ve titreşime dayanıklı
  6. Daha az sülfürik asit yanığı riski nedeniyle çok güvenli
  7. Aylık en düşük maliyet (maliyet / yaşam ayı)
  8. Döngü başına en düşük maliyet (maliyet / yaşam döngüleri)

Dezavantajları Jel aküler

  1. Yüksek başlangıç ​​maliyeti
  2. Aşırı şarj durumunda su doldurulamaz
  3. Özel şarj cihazları ve düzenleyiciler gereklidir
  4. Sıcak sıcaklıklar olumsuz etkileyebilir asit jeli sertleştirebilir ve plakalardan büzülebilir

AGM aküleri JEL akülerle karıştırmayın

Bugünlerde AGM aküleri, sayısız benzerlikleri nedeniyle genellikle Jel akülerle karıştırılıyor –

  1. Her ikisi de rekombinanttır – yani pozitif plakada üretilen oksijen negatif plaka tarafından emilir. Artık negatif plaka hidrojen üretmek yerine su üreterek pildeki su içeriğini koruyor.
    1. AGM ve Jel akülerin valf düzenlemeli, sızdırmaz, dökülmeye karşı dayanıklı, bakım gerektirmeyen, titreşime dayanıklı olmasının ve her pozisyonda takılabilmesinin nedeni budur.
  2. İkisi arasındaki çarpıcı fark, elektrolit farkıdır. Jel akülerde kullanılan elektrolit jelimsi bir görünüme sahipken, AGM akülerde elektrolit cam mat benzeri ayırıcılara emdirilmiştir. Jel akülerde kullanılan elektrolitin özelliklerinden dolayı akü 32 derece F’nin altındaki sıcaklıklarda hızla güç kaybederken, AGM aküleri soğuk havalarda verimli çalışır.
  3. Son olarak, jel aküler, AGM akülere kıyasla plakaları daha iyi koruyarak aside daha aç oldukları için derin deşarj için en uygun olanlardır. AGM’ler, yüksek akımın gerekli olduğu yerlerde daha uyumludur.
Jel Akü Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj Yolla
1
Yardım ister misiniz.?
Merhaba
Jel Akü Nedir? ile ilgili bilgi almak ister misiniz?